BIFF 2012

Mystery

2012 • 1t 38m • Kina / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mystery
Regi
Lou Ye
Uhyggelig vellaget krimdrama.

Lou Yes MYSTERY åpner med en brutal bilulykke hvor en mystisk kvinne omkommer. Denne scenen er på mange måter filmens klimaks, og handlingen hopper deretter tilbake i tid for å servere oss forhistorien til dette avgjørende øyeblikket. Lu Jie lever et lykkelig og komfortabelt liv sammen med ektemannen Yongzhao og deres unge datter. Men når hun en dag observerer Yongzhao i det han forlater et hotell sammen med en ukjent og vakker ung kvinne, går det opp for henne at ektemannen lever et dobbeltliv. Og det har ikke Lu Jie tenkt å finne seg i…

Etter sin forrige film SUMMER PALACE (2006) ble regissør Lou Ye og hans produsent ilagt et fem år langt forbud mot å lage film, ettersom de kinesiske myndighetene ikke synes noe om at han trakk massakren på Den himmelske freds plass frem fra glemselen kommunistpartiet har forsøkt å forvise den til. MYSTERY er ikke like regimekritisk som forgjengeren, men den er likevel en spennende og høyst severdig thriller, som med sine anstrøk av melodrama viser at Kina på tross av sensuren fortsetter å være en spennende filmnasjon.

Regi

LOU YE har flere ganger vært i klammeri med kinesiske myndigheter på grunn av sine, etter kinesiske målestokker, svært vovede filmer. Han debuterte med WEI QING SHAO NU i 1994, og fulgte opp med WEEKEND LOVER året etter. Etter å ha laget SUZHOU RIVER i 2000 ble han av myndighetene forbudt å lage film for en periode på to år. I 2003 fulgte PURPLE BUTTERFLY og i 2006 SUMMER PALACE, som skaffet ham nok en karantene, denne gangen i fem år. Hans sjette film SPRING FEVER ble derfor finansiert med penger fra Frankrike og Hong Kong for å unngå sensur.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}