BIFF 2000

Når nettene blir lange

2000 • 1t 38m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Når nettene blir lange
Språk
Norsk
Regi
Mona Hoel
Manus
Mona J. Hoel
Produsent
Malte Forssell
Først kom Thomas Vinterberg med "Festen", så Lars von Trier med "Idiotene" og Søren Kragh-Jacobsen med "Mifunes siste sang". Nå er Norges første DOGME-film på kino:

NÅR NETTENE BLIR LANGE

Storfamilien er på vei til nostalgisk jul på fjellet i leid hytte. Hytta blir trang når mamma, pappa og fire voksne barne med hver sin familie, en hund og en svigerfamilie fra Polen trenger seg inn mellom bunnfrosne tømmervegger i 30 kuldegrader. Særlig når parafinovnen er lekk, et av barna har astma, en av døtrene har kjærlighetssorg, mamma tviholder på vellykketheten - og pappa er tørst, svært tørst.

I Norges første Dogme-film leverer Mona Hoel en fortettet blanding av humor og dramatikk, med et stjernegalleri av norske og polske skuespillere.
Premieren var 24/11-00, på kinoer over hele landet.

Regissøren:
Mona J. Hoel,(1960) studerte fotografi i New York (1982-85)og regi ved Dramatiska Institutet i Stockholm (1986-89). Hun har regissert fjernsynsfiksjon, samt flere kortfilmer som har blitt vist på festivaler verden over. Hun skrev og regisserte sin første spillefilm "Noe beroligende" i 1994 og regisserte episoden Svev (etter manus av Arne Berggren) i filmen "Pust på meg" i 1997.


Produsent Malte Forssell har i løpet av de siste årene opparbeidet seg en imponerende merittliste som inkluderer filmene "Tic Tac", "Fucking Åmål", "Straydogs", "Tsatsiki" og "Dancer in the Dark". han har henholdsvis vært Producer, Production Manager eller Line Producer på disse produksjonene.

NÅR NETTENE BLIR LANGE - ANBEFALT:
"Skuespillerprestasjonene i filmen er glimrende, historien er uten dødpunkter og den engasjerer tilskueren fra første sekund. Dette er blitt en svært god norsk film som fortjener et stort publikum." TV2 - 5´erterning
"Ypperlig. Gjennomført godt manus og elegant skuespill gir nok en norsk fulltreffer en film til stor fornøyelse og ettertanke" Nettavisen 5´erterning.
"du blir dratt inn i filmen fremragende skuespillerprestasjoner - helt uten dødpunkter" FilmMagasinet: 5
"Mye sprit og svart humor i fjellheimen - norsk Dogmefilm i mål!" * * * * * Filmredaksjonen NRK
"svært vellykket" Dagbladet 5´erterning
"Sprellende spontant med mengder av nerve og nerver" Aftenposten
"Stjernelag i storform..vel verdt å se" Dagens Næringsliv
"Frisk og galgenhumoristisk film, som attpåtil stinker fyll og faenskap" Nordlys
"morsomt, trist og du verden så autentisk - for real!" Natt&Dag
"En god norsk film med sjeldent godt manusskript og sjeldent formsterke skuespillere til å besette rollene. Se den!" DT&BB

Regi

Mona Hoel
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}