BIFF 2005

Når tidevannet kommer

2004 • 1t 30m • Belgia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Quand la mer monte...
Regi
Yolande Moreau & Giles Porte
En omreisende komiker faller for en tvillingsjel på sin turné gjennom landsbygdene i Belgia

NÅR TIDEVANNET KOMMER er regidebuten til Yolande Moreau, best kjent i Norge som bardamen fra DEN FABELAKTIGE AMELIE FRA MONTMARTRE. Moreau har vært et kjent tv-fjes i hjemlandet Belgia i en årrekke, og debuten er blitt varmt mottatt både hjemme og ute. Moreau spiller selv hovedrollen som den middelaldrende komikeren Irène, som drar rundt på den belgiske landsbygda med sitt enkvinneshow. Underveis møter hun den ungdommelige vagabonden Dries, en omfarende, fri sjel som lar seg sjarmere av showet hennes. Til tross for gjentatte telefoniske påminnelser om livet som venter på henne hjemme hos familien, klarer hun ikke å la være å la seg sjarmere av den ungsinnede knekten.

Filmen bæres hovedsakelig på hovedrolleinnehavernes skuldre. Irènes
besnærende miks av verdensvanthet, melankoli og sårbarhet gjør henne til et betagende objekt for Dries, spilt av den joviale Wim Willaert. Det vare forholdet spiller seg sakte, men sikkert ut i skittenvakre scenarier, fra baren på enstjerneshotellet til det romantiske lysskjæret fra et oljeraffineri.

Regi

Yolande Moreau (f. 1953) er hovedsakelig skuespiller. Hun har spilt i mer en 20 spillefilmer i Belgia - hvor hun forøvrig også har reist rundt med sitt enkvinneshow. NÅR TIDEVANNET KOMMER er hennes debut som regissør og manusforfatter. Filmen har blitt vist på festivaler fra New York til Ouagadougou og blitt belønnet med en rekke priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}