BIFF 2020

Nardjes A.

2020 • 1t 20m • Frankrike / Tyskland / Brasil / Algerie

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
arabisk/fransk/Berber/Berbisk
Undertekster
engelsk
Regi
Karim Aïnouz
Foto
Juan Sarmiento G.
Produsent
Marie-Pierre Macia, Christopher Zitterbart, Claire Gadéa, Richard Djoudi, Janaina Bernardes
En intens, medrivende og håpefull dokumentar fra hjertet av det algeriske opprøret

I 2019 reiser den brasiliansk-algeriske filmskaperen Karim Aïnouz til Algerie for første gang. Målet med reisen er å lage en dokumentar om sin fars hjemland, men når han havner midt oppi de massive ikke-voldelige protestene mot president Abdelaziz Bouteflikas forsøk på å bli gjenvalgt for en femte periode, bestemmer han seg for å heller lage en film om «den smilende revolusjonen». Via venner treffer han den unge aktivisten Nardjes, og det er hun som er hovedpersonen i denne dokumentaren.

I NARDJES A. følger vi Nardjes gjennom 24 timer på kvinnedagen 8. mars. Kamera befinner seg alltid i begivenhetenes sentrum, enten Aïnouz skildrer kaotiske demonstrasjonstog eller Algers yrende natteliv. På denne måten tegner filmen et helhetlig og nyansert bilde av en ny generasjon politisk bevisst algeriere, hvis håp og drømmer for fremtiden speiler en voksende løs internasjonal bevegelse av unge mennesker som nekter å ta til takke med samfunnet de har arvet av foregående generasjoner. Dette er en en intens og oppløftende dokumentar som setter seg i kroppen.

Regi

Karim Aïnouz (Brasil) Filmer i utvalg: THE INVISIBLE LIFE OF EURIDÍCE GUSMÃO (Cine Latino 2020), CENTRAL AIRPORT THF (BIFF 2018), FUTURO BEACH (2014), MADAME SATÃ (2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}