BIFF 2003

Nærvær

2003 • 1t 22m • Sverige / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Närvarande
Regi
Jan Troell

Fotograf Georg Oddner og filmskaper Jan Troell har ikke bare til felles et langt vennskap, men også deres felles lidenskap for bilder. Ut fra dette ståstedet har Troell, den velkjente svenske regissøreren av bl.a. EMIGRANTENE og HAMSUN, laget en dokumentar som gir et intimt og kunnskapsrikt bilde av Oddners arbeide og en sjelden innsikt i hans personlighet.

Gjennom minner og fotografier drar de tilbake til Oddners barndom i Sverige. Filmen følger deretter Oddner som ung jazzmusikker til New York hvor han begynte sin karriere som motefotograf under veiledning av den kjente og legendariske Richard Avedon. Oddner anså rytme som en brobygger mellom jazz og fotografi, en kilde av vitalitet for både melodi og bilde. Troell presenterer et liv fylt med fascinasjon og lidenskap for den menneskelige form, og Oddners ønske om å fange det spesielle øyeblikket som samtidig gjennspeiler liv og evighet.

Regi

Jan Troell (f. 1931, Sverige) jobbet først som lærer i barneskolen før han begynte å fokusere på amatørfilm på begynnelsen av sekstitallet. I 1962 jobbet han som kameramann og medredigerer for Bo Widerberg. Senere samme år regisserte han sin spillefilmdebut HERE'S YOUR LIFE. EMIGRANTENE (1971) brakte han internasjonal anerkjennelse fra både publikum og kritikere, den ble også nominert til tre Oscar. Han fulgte opp sukessen med THE NEW LAND i 1972.

Filmer i utvalg: ZANDY'S BRIDE (1974), HURRICANE(1979), IL CAPITANO (1991) (vinner av Best Director - Berlinale), OLE DOLE DOFF (vinner av beste film - Golden Bear), HAMSUN (1996).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}