BIFF 2011

Nattportieren

1974 • 1t 58m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Il portiere di notte
Regi
Liliana Cavani
Stockholmsyndromet på kammerset

Tretten år etter Andre verdenskrigs slutt, møtes Lucia Atherton og Theo Aldofer på et hotell i Wien. Han er resepsjonist og hun en glamorøs frue som er på reise med sin dirigentektemann, men årsaken til spenningen mellom de to er deres felles fortid under krigen. Da var Lucia konsentrasjonsleirfange og Theo SS-offiser, og selv om forholdets natur aldri utmales, er det på det rene at de to var elskere. Når de møtes igjen, trekkes de ubønnhørlig tilbake i sitt gamle mønster, og som ulykksalige spøkelser av kjøtt og blod, tvinger deres impulser dem til å gjennoppta sin groteske erotiske forbindelse.

Selv om hun fikk en renessanse med Francois Ozons UNDER SANDEN og SWIMMINGPOOL, er NATTPORTIEREN fortsatt Charlotte Ramplings største skuespillerbragd. Med sitt uutgrunnelige blikk og skjøre, billedskjønne ansikt, leverer hun en prestasjon som er like uforutsigbar som den er imponerende. 37 år etter den først skapte skandale fremstår NATTPORTIEREN fortsatt som en uforklarlig forførende gordisk knute av uforløst menneskelig begjær, irrasjonelle sympatier og masochistiske tilbøyeligheter.

Regi

Liliana Cavani er en italiensk regissør og manuskriptforfatter født i 1933. Hun fikk stor oppmerksomhet for den kontroversielle IL PORTIERE DI NOTTE (NATTPORTEREN) fra 1975. Dirk Bogarde og Charlotte Rampling var hovedrolleinnehavere, og dette var filmen som plasserte Rampling på den internasjonale stjernehimmelen. Cavani fulgte opp med LA PELLE i 1981. Hun har i de senere år vært aktiv som operaregissør bl.a. på La Scala-operaen i Milano.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}