BIFF 2007

Natural Born Star

2007 • 1t 15m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Natural Born Star
Regi
Even Benestad
En utrolig historie om en av Norges store filmstjerner – som ingen vet om

I 1967 var Fred Robsahm en ung mann med en stor drøm om å reise ut i verden og skaffe seg sin egen seilbåt. I Italia ble han oppdaget av en italiensk filmskaper som gir han en liten rolle i BARBARELLA. Plutselig er Fred en stor stjerne i Italia, og de neste 15 årene får han roller i en rekke spagettiwesterns og historiske dramaer. Han hadde alt - kvinnen i sitt liv, et digert hus, og ikke minst - sin egen seilbåt. Dokumentarskaper Even Benestad møter ham førti år senere i en stusslig liten leilighet i Norge. Fred er nå eksnarkoman og hivpositiv.

Benestad bruker filmklipp og arkivmateriale blandet med klipp fra Freds nåværende liv. Han klarer på kyndig vis å oppsummere et eventyrlig merkelig liv. Vi får innblikk i italiensk filmindustri, berømmelsens oppturer og nedturer, sterke familiekonflikter, avhengighet og aids. Den musikalske kameleonen Kaada står for musikken, som på enestående vis klarer å fange filmens mange bølgedaler av glede, tap, skuffelse og elendighet.

Regi

Født i Grimstad i 1974. Vant Amanda for sin første dokumentarfilm, ALT OM MIN FAR (2002), hvor han satte søkelyset på seg selv og sin familie. Filmen vakte stor oppsikt på grunn av den relativt kritiske fremstillingen av hans far, Esben Esther Pirelli Benestad, som oppfatter seg selv som både kvinne og mann. Har også regissert en rekke korte dokumentarfilmer, musikkvideoer og reklamefilmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}