BIFF 2011

Neds

2010 • 2t 04m • Storbritannia / Frankrike / Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Neds
Regi
Peter Mullan
Skarru værra virru værra skoleflink?

John McGill er en ung gutt i 70-tallets Glasgow, som sliter med den uheldige kombinasjonen av akademiske ambisjoner og en beryktet, voldelig storebror. I motsetning til alle andre elever på skolen ønsker John å lære, men den konstante trakasseringen fra medelevene gjør at det verken er enkelt eller fristende. Når han begynner på ny skole, konfronteres John imidlertid med en annen problemstilling: Her kjenner alle hans bror, og de forventer at John skal leve opp til standarden han har satt for McGill-familien. Og det tar ikke lang tid før det gryende geniet innser at når du går på skole med en gjeng småkriminelle og blodtørstige skotske tenåringsgutter er vold – i alle fall på kort sikt – løsningen på en hel haug med problemer.

NEDS er britisk sosialrealisme av aller beste merke. Med denne voldelige og intense oppvekstskildringen har regissør Peter Mullan (selv aktuell som skuespiller i TYRANNOSAUR) laget en særdeles spennende film om en ung mann som slites mellom sine idealer og sin skjebne.

Regi

Skotske Peter Mullan ble allerede som nittenåring interessert i å regissere film, men siden han ikke ble tatt opp ved The National Film School, bestemte han seg for å konsentrere seg om sin skuespillergjerning. Han debuterte ved teateret i 1988, før han beveget seg videre til fjernsynet og filmlerretet. Han fikk først oppmerksomhet for rollene han spilte i filmer som BRAVEHEART (1995) og TRAINSPOTTING (1996). Etter å ha produsert en rekke kortfilmer, lanserte han sin første spillefilm ORPHANS, som ble tildelt en pris under Filmfestivalen i Venezia. NEDS (2010) er hans tredje spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}