BIFF 2021

Nemesis

2020 • 2t 12m • Sveits

36 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk/tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Thomas Imbach
Manus
Thomas Imbach
Foto
Thomas Imbach
Produsent
Thomas Imbach, Andrea Staka
En kontemplativ dokumentar om byplanlegging og arkitekturvandalisme med gravemaskiner i hovedrollene

Er du interessert i byplanlegging? Liker du å se bygninger bli ødelagt? Er du en av dem som stopper opp på gaten for å se på veiarbeid? I så fall er NEMESIS filmen for deg. Over en syvårsperiode har Thomas Imbach filmet rivingen av en togstasjon i Zürich og den påfølgende konstruksjonen av et fengsel og en politistasjon – en prosess han omtaler som arkitekturvandalisme. Dette er imidlertid ikke bare en film om bygninger, men også om tomme byrom, og gjennom Imbachs kamera får vi se hvordan plassen som opprinnelig rommet togstasjonen blir åsted for graffiti, matfestivaler og politiøvelser av ulike slag.

NEMESIS er filmet fra Imbachs leilighet, og nærheten til tematikken kommer til uttrykk gjennom personlige refleksjoner og anekdoter. Når byggingen av fengselet starter, utvider filmen sitt perspektiv fra bygninger og byplanlegging til lover og statlig politikk, i en kritikk av myndighetenes behandling av innvandrere. Dette er en utradisjonell og tankevekkende dokumentar om arkitektur, tomrom, byplanlegging – og om hvordan politikk og lover nedfelles i bygningsmasse.

Før visningen tirsdag 26. oktober blir det innledning ved Anders Rubing, arkitekt og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Bergen.

I samarbeid med Byarkitekten i Bergen.

Regi

Thomas Imbach (Sveits) Filmer i utvalg: MY BROTHER, MY LOVE (2018), MARY, QUEEN OF SCOTS (2013), DAY IS DONE(2011), I WAS A SWISS BANKER (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}