BIFF 2020

Never Gonna Snow Again

2020 • 1t 53m • Polen / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sniegu juz nigdy nie bedzie
Språk
polsk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Małgorzata Szumowska, Michal Englert
Manus
Michal Englert, Malgorzata Szumowska
Foto
Michal Englert
Rasputin med massasjebenk

Ut av de dype ukrainske skogene kommer en mann vandrende med en sammenleggbar massasjebenk på ryggen. Ved hjelp av sine hypnotiske evner vinner han innpass i et velstående nabolag i en østeuropeisk, der innbyggerne er fanget i et evig jag etter statusmarkører og materielle goder som i realiteten gjør dem dypt ulykkelige. Inn i dette åndsfattige, sterile overklassesamfunnet er den enigmatiske Zhenjas inntreden som et pust fra det eldgamle Øst, og mens han knar, strekker og tøyer elitens kropper, vekker han til live en kontakt med naturen og historien som lenge har ligget i dvale.

Direkte fra filmfestivalen i Venezia kommer denne smarte og velspilte fabelen om modernitet og identitet i et postsovjetisk Øst-Europa som er besatt av å kopiere Vesten. Med massøren Zhenja som en krysning mellom en moderne Rasputin og Terence Stamps mystiske besøkende i Pier Paolo Pasolinis TEOREMA, er Małgorzata Szumowska (BODY, BIFF 2015 og MUG, BIFF 2018) og Michal Englerts NEVER GONNA SNOW AGAIN en vakker, poetisk og underlig gjenkjennelig film om livet i Europa i det tjueførste århundret.

Regi

Małgorzata Szumowska (Polen), Michal Englert (Polen) Szumowskas filmer i utvalg: THE OTHER LAMB (2019), MUG / ANSIKTET (BIFF 2018), BODY (BIFF 2015), ONO (2004). NEVER GONNA SNOW AGAIN er Englerts debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}