BIFF 2015

New Times at Crossroad Street

1999 • 1t 25m • Latvia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jaunie laiki Skersiela
Språk
latvisk
Undertekster
engelsk
Regi
Ivars Seleckis
Manus
Talivaldis Margevics
Foto
Ivars Seleckis
Produsent
Baiba Urbane
Tilbake til historiens veikryss

Ti år etter dokumentaren CROSSROAD STREET ble spilt inn, reiste regissør Ivars Seleckis og hans team tilbake til den lille gaten Skersiela i utkanten av Latvias hovedstad Riga for å undersøke hvordan det har gått med innbyggerne etter at landet erklærte sin uavhengighet i 1991. Det de finner er et mer velstående og ideologisk sammensatt samfunn, men også et samfunn hvor naboer med ulike livssyn og verdier synes å leve i vidt forskjellige verdener. Blant Seleckis’ motiver for å vende tilbake finner vi både nysgjerrighet, nostalgi og en følelse av plikt, men hans vedvarende fascinasjon for Crossroad Street skyldes først og fremst tesen om at gaten er «Latvias håndflate» og dermed er et godt utgangspunkt for å spå hvilken retning samfunnsutviklingen vil følge i de kommende år.

NEW TIMES AT CROSSROAD STREET kom ut i 1999 som en oppfølger til CROSSROAD STREET fra 1988. Og med historien som fasit er det svært interessant å høre Seleckis og innbyggernes spådommer for fremtiden.

Regi

Ivars Seleckis (Latvia, 1934) Filmer i utvalg: IN THE SHADE OF THE OAK STREET (2007), PRIMADONNA ON ROLLERSKATES (2002), NEW TIMES AT CROSSROAD STREET (1999), CROSSROAD STREET (1988)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}