BIFF 2006

NEXT: A PRIMER ON URBAN PAINTING

2005 • 1t 35m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Next: A Primer On Urban Painting
Regi
Pablo Aravena
Fascinerende innblikk i en verdensomspennende utvikling av graffitikunsten

Hvis du lar en graffitimaler dekorere et lerret og henger det opp på en vegg, er det da fortsatt graffiti? I NEXT: A PRIMER ON URBAN PAINTING leter førstegangsregissør Pablo Aravena etter svaret på dette og en rekke andre spørsmål om graffitiens plass i populærkulturen i dag.

Det som begynte som en liten film om kunstformens utvikling fra mer enn tre tiår tilbake og frem til i dag, i storbyer som Miami og New York, utviklet seg etter hvert til en introduksjon til graffitikunstens verdensomspennende utbredelse. Aravena trekker linjene helt tilbake til gudfedre som Doze Green fra The Rocksteady Crew, og viser hvordan de unge graffitikunstnerne tar kunstarten til stadig nye nivå – men hvilke? Gjennom intervjuer med unge, fremadstormende kunstnere verden over, skisserer Aravena opp hvor graffitien er på vei, og hvordan den farges av sine lokale omgivelser, fra Tokyo til Paris, til Sao Paolo og Berlin.

NEXT: A PRIMER ON URBAN PAINTING er en slående visuell opplevelse og et fascinerende innblikk i en verdensomspennende subkultur i stadig utvikling.

Regi

Pablo Aravena bor og jobber i Montreal, som regissør og klipper. Han utforsker for tiden ulike dimensjoner ved urban kultur. Han gikk ut fra Concordia-universitetets produsentlinje i 1997, og har jobbet som frilanser i kanadisk film og tv siden. Han har regissert en rekke kortfilmer og musikkvideoer. NEXT: A PRIMER ON URBAN PAINTING er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}