BIFF 2012

Night of Silence

2012 • 1t 30m • Tyrkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lal Gece
Regi
Reis Celik
Tenåringsbrud til besvær.

Etter å ha tilbrakt over halvparten av sitt liv i fengsel for mord, er sekstiårige Damat endelig tilbake i fjellandsbyen der han vokste opp, for å gifte seg med en kvinne han aldri har sett. Ekteskapet er ikke bare en belønning for æresdrapene han har begått, men også løsningen på en eldgammel blodfeide mellom to familier. Men alt er ikke bare fryd og gammen: Når Damat omsider får treffe sin blivende kone Gelin oppdager han at hun knapt har rukket å bli tenåring.

Størstedelen av NIGHT OF SILENCE utspiller seg i brudeværelset, og filmen er i så måte et kammerspill i høyst bokstavelig forstand. Forholdet mellom Damat og Gelin er aldri spesielt hjertelig, men begge vet hva som kreves av dem, og at de i så måte er avhengige av hverandres hjelp for å redde seg ut av den ubehagelige situasjonen. Regissør Reis Celik er best kjent for sine dokumentarfilmer, men han utviser en imponerende teft for skuespillerinstruksjon i dette intense og spennende dramaet om to vidt forskjellige mennesker som begge er rådville og maktesløse i møte med eldgamle tradisjoner.

Regi

REIS ÇELIK studerte musikk ved det statlige konservatoriet i Istanbul, og startet sin karriere i 1982 da han arbeidet som journalist innen politikk og økonomi. På midten av åttitallet begynte han arbeidet med sine første dokumentarer og reklamer før han i 2008 regisserte sin første spillefim, LET THERE BE LIGHT. I 2012 regisserte han LAL GECE (NIGHT OF SILENCE).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}