BIFF 2005

Night Watch – Nochnoy dozor

2004 • 1t 54m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Nochnoy dozor
Språk
Russisk
Regi
Timur Bekmambetov
Gode og onde krefter slåss om herredømmet i Moskvas mørke skygger – Intens og handlingsmettet action

I NIGHT WATCH møter vi et surrealistisk, gotisk univers skapt av den populære russiske science fiction-forfatteren Sergei Lukjanenko. Dette er en på alle måter stor film, og demonstrerer hvordan den russiske filmindustrien viser muskler i kampen mot amerikanske gigantproduksjoner. Regissør Timur Bekmambetov er allerede døpt ”vår Tarantino” av hjemlige kritikere, og filmene hans kombinerer pop og pulp, camp og chic.

NIGHT WATCH utspiller seg i Moskva, men på en ganske annen side av byen enn den vi vanligvis forholder oss til; parallelt med den synlige verden eksisterer to fraksjoner som kjemper en evig kamp om herredømmet – vi snakker selvfølgelig om et klassisk oppgjør mellom det gode og det onde.

Utgangspunktet for konfrontasjonen er en urgammel kontrakt mellom de to kreftene, som bokstavelig talt er i ferd med å gå ut på dato. Ifølge kontrakten får de onde regjere gatene nattestid, mens dagslyset overlates til de gode kreftene. Denne skjøre maktbalansen forrykkes, og nattevaktene – de gode kreftenes hær - må sette alle kluter til for å redde verden fra mørkets krefter.

Regi

Timur Bekmambetov er ansett som Russlands ledende regissør innen reklamefilm og popmusikk. Etter utdannelsen ved teaterskolen Ostrovskij i Tasjkent, arbeidet Bekmambetov en periode som set designer på teateret i Ilkhom, før han begynte i Uzbekfilm. Han regisserte sin første reklamefilm i 1989, og har siden laget mer enn 500 stykk for alt fra Pepsi til Daewoo, for disse har Bekmambetov mottatt flere internasjonale reklamepriser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}