BIFF 2006

NO. 2

2005 • 1t 34m • New Zealand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
No. 2
Regi
Toa Fraser
Sjarmbombe om en bestemor som lager et festmåltid for å utnevne familiens nye overhode

Vinneren av publikumsprisen under årets Sundance-festival er en sjarmbombe av de sjeldne. Nana Maria har trasige dager. Døra til barndomshjemmet på Fiji ble forseglet på tradisjonelt vis da mannen hennes døde, og slekta lever nå sine traurige, urbane liv på New Zealand. Bestemor bestemmer seg for å samle barnebarna («ikke barna mine, de er ubrukelige») til et siste stort måltid. Hun møter imidlertid problemer: Favoritten hennes, som har blitt en japp, har ikke lyst til å delta, og ingen av de unge vet hvordan man slakter en gris. Ikke minst har bestemor en stor oppgave foran seg: I løpet av kvelden skal hun utnevne sin etterfølger som familieoverhode, og denne personen skal også arve No. 2. - huset hennes.

NO. 2 har sjarmert publikum i filler, både på New Zealand og i utlandet. Regissør Toa Fraser har adaptert sitt eget teaterstykke til film, og på 94 minutter klarer han å male et sjarmerende og troverdig bilde av en storfamilie som har gått seg vill i storbyjungelen. En solid skuespillerstab gjør sitt til å gjøre NO. 2 til en varm og minneverdig film.

Regi

Toa Fraser ble født i Storbritannia. Hans første skuespill, "Bare", ble en internasjonal suksess, og ga ham prisen for beste skuespill og beste nye dramatiker under New Zealand Chapman Tripp Awards. Teaterversjonen av NO. 2 vant førsteprisen under Edinburgh Fringe Festival i 2000. Fraser har også skrevet stykket "Paradise", og han var medforfatter av manuset til spillefilmen RIVER QUEEN (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}