BIFF 2005

No Direction Home: Bob Dylan – A Martin Scorsese Picture

2005 • 3t 21m • Storbritannia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
No Direction Home: Bob Dylan – A Martin Scorsese Picture
Regi
Martin Scorsese
Et must for alle Bob Dylan-fans – og Scorseses...

Martin Scorsese har vært beundrer av Bob Dylans musikk helt siden han filmet The Bands avskjedskonsert i 1976 (THE LAST WALTZ), hvor Dylan var en av bidragsyterne. I NO DIRECTION HOME har Scorsese klippet sammen materiale aldri tidligere vist for å dokumentere artistens karriere fra årene 1961–1965, en svært turbulent fase for den allerede da svært populære Dylan.

Filmen er todelt; første del tar for seg musikalske inspirasjonskilder, fra Billie Holiday og Hank Williams til Woody Guthrie. I del to får vi et nærmere portrett av musikeren Dylan, og en beskrivelse av hvordan hans musikalske eksperimentering og avstandstagen fra politiske demonstrasjoner førte til at mange fans vendte ham ryggen. Overgangen fra protestsanger til eksperimentell musiker behandles inngående, og Scorsese har intervjuet en rekke sentrale aktører fra det progressive amerikanske musikkmiljøet på 1960-tallet: De fremstiller alle Dylan som en artist som alltid var mer opptatt av det rent musikalske enn de bakenforliggende politiske motivene. NO DIRECTION HOME er en monumental dokumentarfilm om en av de viktigste musikerne i det 20. århundre.

Regi

Etter å ha hoppet av teologistudiet begynte Martin Scorsese på filmstudiet ved universitetet i New York. De tidlige filmene BOXCAR BERTHA (1972) og MEAN STREETS (1973) satte standarden for det som skulle bli Scorseses kjennetegn i de kommende årene: New York som kulisser, ensomme ulver plaget av indre demoner, musikkfilmer og kompromissløs vold. Scorsese ble en internasjonalt anerkjent regissør med prisbelønte filmer som TAXI DRIVER (1976) og DEN RASENDE OKSEN (1980), og har regissert mer enn 40 filmer. I tillegg til å produsere og skrive mange av filmene sine, spiller Scorsese selv i mer enn 20 filmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}