BIFF 2007

No End in Sight

2007 • 1t 42m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
No End in Sight
Regi
Charles Ferguson
Etter invasjonen skulle nasjonen Irak bygges. Det meste gikk galt. Om ikke alt!

Mye er sagt om hvorfor og hvordan USA besluttet å gå til krig mot Saddam Husseins Irak. NO END IN SIGHT lar den debatten ligge og tar isteden utgangspunkt i hva som ble gjort etter at invasjonen hadde funnet sted. Overgang fra despoti til demokrati er ingen enkel øvelse. Når prosessen i tillegg styres av mennesker uten militær erfaring, uten kjennskap til Midtøsten generelt eller Irak spesielt, er det ikke vanskelig å forestille seg at ett og annet kan gå galt.

Regissør Charles Ferguson er utdannet statsviter og bruker bakgrunnen sin til fulle for å sette søkelyset på de vurderingene som ble gjort etter Irak ble ”frigjort”. Han demonstrerer hvordan en ideologisk drevet regjering foretrekker avgjørelser som passer tankenes verden fremfor virkeligheten. Avgjørelser som har ført til usigelige lidelser for både Iraks sivilbefolkning og utkommanderte amerikanske soldater.

Regi

Charles Ferguson er Ph.D. i statsvitenskap fra MIT, internettgründer og lidenskapelig filmentusiast. Etter å ha solgt selskapet sitt, Vermeer, som laget FrontPage, til Microsoft, har Ferguson gått tilbake til vitenskapen. NO END IN SIGHT er hans første film og ble planlagt da han fant ut at det ikke ble laget noen filmer om USA sin "gjenoppbygging" av Irak.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}