BIFF 2009

No One Knows About Persian Cats

2009 • 1t 46m • Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kasi az gorbehaye irani khabar nadareh
Regi
Bahman Ghobadi
Et friskt dypdykk i Teherans illegale undergrunnsscene, fra indierock via metall til hiphop

Bahman Ghobadi har i god geriljafilmtradisjon gått utenom loven og i skjul filmet konserter og øvinger med iranske band som spiller vestlig populærmusikk, noe som er forbudt ved iransk lov. De lyssky bandene må til stadighet bytte lokaler og tider. NO ONE KNOWS ABOUT PERSIAN CATS er klippet sammen som en spennende blanding av dokumentar, fiksjon og musikkvideoer, og følger de faktiske musikkmiljøene i Teheran. En ung jente og en ung gutt har kommet til hovedstaden med et håp om å kunne få med seg andre i et band som sikter mot spillejobb i London. De vil gjerne forlate Iran, men har en utfordrende kamp med papirmøllen i det iranske byråkratiet foran seg.

NO ONE KNOWS . . . er fylt av humor. Man kan ikke annet enn å le av det iranske samfunnets mange absurde sider, selv om det selvsagt finnes en veldig alvorlig undertone av grove brudd på grunnleggende menneskerettigheter. Men hovedpersonen møter systemet med glimt i øyet og Ghobadi unngår iransk sensur med et humørfylt og friskt filmspråk fra sitt eksil i Frankrike.

Regi

Bahman Ghobadi er en kurdisk iransk filmskaper som knyttes til den iranske nybølgen. Han har en Bachelor of Arts i regi fra den iranske kringkastingsskolen. Med dokumentaren LIFE IN FOG (1993) vant han flere priser. Han var regiassistent for Abbas Kiarostami på VINDEN VIL BÆRE OSS (1999). I 2000 dannet Ghobadi selskapet Mij Film med et mål om å produsere iranske filmer om landets ulike etniske grupper. Ghobadis første spillefilm EN TID FOR FULLE HESTER (2000), den første kurdiske filmen som er produsert i Iran, vant Caméra d’Or i Cannes. Han har også vunnet en rekke andre priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}