BIFF 2009

No One's Son

2008 • 1t 40m • Kroatia / Slovenia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Niciji sin
Regi
Arsen Anton Ostojic
Et spennende utpressningsdrama som skildrer balkankrigens traumer via en familie i oppløsning

Ivan er en tidligere rockestjerne som mistet begge beina under krigen på Balkan. Hans far, Izidor, er berømt for sin fortid som politisk fange i det tidligere Jugoslavia, og forsøker nå å omsette sin berømmelse i politisk makt ved å stille til valg til det kroatiske parlamentet. En dag dukker det opp en skygge fra fortiden i den fattigslige serbiske flyktningen Simo som nylig har vendt tilbake til byen. Den tidligere kommunistoffiseren var i sin tid ansvarlig for å fengsle Izidor, og sitter dessuten på visse opplysninger som kan ødelegge Izidors valgkampanje én gang for alle. Simo presser Izidor for penger og oppsøker også Ivans mor Ana. Simos innblanding i livene deres resulterer i at familiens mørke hemmeligheter avsløres, noe som innebærer store omkalfatringer for Ivans del.

INGENS SØNN er et spennende drama om den langvarige og traumatiske effekten balkankrigen har hatt på de som overlevde den. Karakterenes kompliserte og smertefulle relasjoner speiler det samfunnet de er en del av, og INGENS SØNN blir derfor noe langt mer enn bare en velregissert utpressningsthriller.

Regi

Arsen Anton Ostojic har en BA i filmregi fra the Academy of Dramatic Arts i Zagreb, Kroatia, og en MFA i filmproduksjon fra Universitet i New York. Frem til 2008 har han laget to suksessfulle spillefilmer, A WONDERFULL NIGHT IN SPLIT (2004) og INGENS SØNN (2008); et svært populært teaterstykke og en rekke prisvinnende dokumentarer og kortfilmer. Blant sistnevnte er DECORATIONS (1988), THE BIRD LOVER (1993) og LIFE DRAWING (2001). Han har vært regiassistent, produkjsonssjef eller produsent på rundt tjue filmer i Europe og i USA. I tillegg til å planlegge nye prosjekter, både europeiske og amerikanske, underviser han i filmproduksjon ved the Academy of Dramatic Arts i Zagreb, og i ulike fag i New York og i Salzburg, Østerrike.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}