BIFF 2003

Nói albínói

2003 • 1t 33m • Island

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Nói albínói
Regi
Dagur Kári

I motsetning til andre slackere på film, er ikke Nói giddeløs – han er snarere altfor intelligent for det nedsnødde islandske småstedet han er låst fast i. Med sine hule kinn og barberte isse ser han ut som en slack variant av Nosferatu. Han loffer rundt i bygda og møter den ene personen rarere enn den andre. Kun den pene jenta bak disken på kaféen later til å by på muligheter i en film hvor monotonien likevel er skildret med humor.

Filmen er vakkert filmet, i grønnlige eller blålige fargetoner. Med sin sindige, tilforlatelige tilnærming til filmfortelling føyer regissøren Dagur Kári seg inn i en nordisk tradisjon sammen med Aki Kaurismäki og vår egen Bent Hamer. Likevel har han en distinkt personlig stemme, med evne til å finne visuelle uttrykk for stille desperasjon. Denne forbløffende debutfilmen berører smertepunkter de fleste andre regissører ikke når i løpet av et helt liv.

Regi

Dragur Kári er født i 1973 og tok eksamen ved Den Danske Filmskole i 1999. Kortfilmen LOST WEEKEND var hans avgangsfilm og vant ikke mindre enn 11 prestisjetunge priser. NÓI ALBÍNÓI er Káris debutspillefilm og for tiden jobber han med å lage en dogmefilm i København.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}