NORDVEST er en brutal og virkelighetsnær skildring av gjengm..." /> NORDVEST er en brutal og virkelighetsnær skildring av gjengm..."/> NORDVEST er en brutal og virkelighetsnær skildring av gjengm...">
BIFF 2013

Nordvest

2013 • 1t 31m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Nordvest
Språk
Dansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Michael Noer
Manus
Rasmus Heisterberg, Michael Noer
Foto
Magnus Nordenhof Jønck
Produsent
Tomas Radoor, René Ezra
Københavns verste vestkant

Casper prøver å forsørge sin mor og to søsken, men livet som gjengmedlem hos heleren Jamal er ikke spesielt innbringende. Når Casper møter halliken Bjørn fra en rivaliserende gjeng, blir han lovet store penger. Sammen med sin nølende kamerat Robin bryter Casper med sin tidligere gjeng. Jamal regner derimot Casper og Robin som sin eiendom, og guttene befinner seg dermed plutselig i sentrum av en brutal maktkamp. Og bedre blir det ikke når Casper rekrutterer sin lillebror inn i miljøet.

NORDVEST er en brutal og virkelighetsnær skildring av gjengmiljøet i København. Regissør Michael Noer har høstet mange lovord for sin naturalistiske stil, og han har virkelig gjort seg umake med å gjøre filmen så autentisk som mulig. Alt er filmet på location, og de fleste skuespillerne er amatører - flere av dem med bakgrunn fra Københavns kriminelle underverden. Resultatet er en særdeles fengslende gangsterfilm som slekter vel så mye på Dardenne-brødrenes oppvekstfilmer som på Nicolas Winding Refns voldsskildringer.

Regi

MICHAEL NOER er en dansk regissør. Han står bak dokumentarene VESTERBRO (2007) og DE VILDE HJERTER (2008), som begge handler om danske ungdomsmiljøer. NOER debuterte som spillefilmregissør med R (2010).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}