BIFF 2010

Normal: The Düsseldorf Ripper

2009

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Normal
Regi
Julius Sevcik
Intenst og grotesk drama om en psykotisk seriemorder og hans uerfarne forsvarsadvokat

I 1929 terroriserte den tyske seriemorderen Peter Kürten den tyske byen Düsseldorf med en rekke mord, overfall og seksuelle overgrep. Så en dag overga han seg til alles store overraskelse frivillig til politiet.

NORMAL: THE DÜSSELDORF RIPPER starter etter Kürtens arrestasjon og fokuserer på forberedelsene til rettssaken mot ham. Filmens hovedperson er den unge advokat Justus Wehner som blir oppnevnt som Kürtens forsvarer og får i oppgave å overbevise retten om at hans klient er mentalt syk og dermed ikke kan dømmes til døden. Kjemien mellom den uefarne advokaten og den kaldblodige manipulatoren Kürten får etterhvert preg av forholdet mellom Clarice Starling og Hannibal Lecter i NATTSVERMEREN (1991). Det som i utgangspunktet var tenkt å være en kamp for å hindre seriemorderens henrettelse utvikler seg sakte, men sikkert til en kamp om den unge advokatens hardt tilkjempede sjelelige balanse. NORMAL er en grotesk og ekstremt stilisert film tuftet på filosofiske spørsmål – med andre ord en perfekt midnattsfilm!

Regi

Julius Sevcik er en tsjekkisk regissør som er utdannet ved the New York Film Academy - School of Film and Acting, hvor han regisserte en lang rekke kortfilmer. Hans første spillefilm var avslutningsfilmen RESTART (2006). Sevciks filmer har blitt belønnet med priser på filmfestivaler i New York, Mannheim, Taipei og Moskva.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}