BIFF 2016

Northern Disco Lights

2016 • 1t 15m • England / Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Northern Disco Lights
Språk
engelsk/norsk
Undertekster
uten
Regi
Ben Davis
Foto
Terje Rafaelsen
Produsent
Pete Jenkinson
Da norsk elektronika tok over verden

Norge har historisk sett aldri vært noen stormakt hva dansemusikk og klubbkultur angår, så ingen hadde kunnet forutse den lille musikalske revolusjonen som fant sted her på berget på 90-tallet. I Tromsø og Bergen vokste det nærmest over natten fram svært fruktbare elektronikamiljøer, med artister som Mental Overdrive, Bjørn Torske, Röyksopp, Erot og Annie i spissen. Musikkens nedslagsfelt bredte seg etter hvert langt utenfor landets grenser, og plutselig var alle klubbentusiasters øyne rettet mot Norge.

For et par år siden tok noen skandifile engelskmenn turen til Norge for å gå den norske elektronikaen etter i sømmene, og resultatet er dokumentaren NORTHERN DISCO LIGHTS. Filmen tar oss med fra den spede begynnelsen i Tromsø på 80- og 90-tallet, via framveksten av Tellé Records i Bergen, og fram mot de siste årenes suksess for artister som Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas. Selv om det har vært både oppturer og nedturer, er det ingen tvil om at «the Norwegian sound» har hatt – og fortsetter å ha – stor innflytelse på dansemusikk over hele verden.

 

Festivalgjester: Regissør Ben Davis og produsent Peter Jenkinson

 

Velkommen til premierefest på Østre med DJs fra filmen fredag 23. september kl 23:00 i anledning verdenspremieren samme dag (21:15 i Røkeriet USF). Se Facebook-event.

Regi

Ben Davis (England) NORTHERN DISCO LIGHTS er hans første helaftens dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}