BIFF 2012

Noseland

2012 • 1t 20m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Noseland
Regi
Aleksey Igudesman
Klassisk musikk på en annen måte.

Fiolinisten Julian Rachlin har i tolv år arrangert festivalen Julian Rachlin and Friends, en festival for klassisk musikk, i Dubrovnik i Kroatia. Hans venn og musikerkollega Aleksey Igudesman tok på seg oppdraget med å dokumentere festivalen og feste noen musikerintervjuer til lerretet. Rachlin er ikke helt forberedt på det endelige resultatet.

NOSELAND, en tittel tatt fra Rachlins angivelige nesefetisj, er en mockumentary om en gjeng veldig talentfulle musikere som møtes i Dubrovnik hvert år for å spille sammen. Med nydelige Dubrovnik som bakteppe og et konstant soundtrack av klassiske strykere er NOSELAND noe ganske eget i musikkdokumentarsjangeren. Igudesman gjør en innsats for å fornærme absolutt alle han intervjuer, og når Rachlin får se intervjuene, er han ikke lenger like sikker på at Igudesman burde blitt gitt ansvaret. De kjente skuespillerne og klassisk-entusiastene John Malkovich og Roger Moore er også med, både i arkivmateriale fra festivalen og i karikerte versjoner av seg selv.

Regi

ALEKSEY IGUDESMAN er en russisk fiolinist. Han har tidligere bidratt med musikk til flere filmer, blant annet spilte han fiolin i det Oscar-nominerte soundtracket til SHERLOCK HOLMES (2009), komponert av Hans Zimmer. NOSELAND er hans regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}