BIFF 2009

Not Quite Hollywood

2008 • 1t 43m • Australia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation!
Regi
Mark Hartley
Historien om "Ozploitation"

NOT QUITE HOLLYWOOD er en ode til et tidspunkt I Australsk filmhistorie uten sidestykke – en tid hvor utallige filmer fylt med seks, vold, dop og rock'n’roll ble produsert for et stort publikum – og det hele var finansiert av staten. Quentin Tarantino - en stor fan av epokens grensesprengende filmer – kaller det for “ozploitation”, og sammenligner det med lignende filmer laget I USA innenfor exploitationsjangeren. Men NOT QUITE HOLLYWOOD viser oss hvordan australierne fikk amerikansk trashfilm til å se ut som barnefilmer i forhold.

Filmen inviterer de medvirkende til å fortelle om hvordan det var å lage film under denne ville og uforutsigbare perioden, og viser oss også ekstremt underholdende klipp fra noen av de villeste, ekleste og mest perverse filmer som er laget for et allment publikum, som tjente inn enorme summer i hjemlandet, men som ble bannlyst i resten av verden. Vi får en morsom og underholdende reise gjennom en filmbransje få av oss visste at eksisterte og får tips om filmer få av oss visste vi hadde lyst til å se – før nå.

Regi

Mark Hartley ble uteksaminert fra Swinbourne Film & television i 1990, og har siden utført et utall forskjellige jobber innen filmbransjen, blant annet som klippeassistenten til Baz Luhrmanns STRICTLY BALLROOM (1992). Han har regissert over 150 musikkvideoer, for band som Powderfinger, The Living End og Sophie Monk. Siden 2003 har han jobbet med å få klassisk australsk film på DVD, samt produksjon av ekstramateriale. Det var gjennom dette arbeidet at han møtte mange av intervjuobjektene til NOT QUITE HOLLYWOOD, som er hans første langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}