BIFF 2019

Nothing Fancy: Diana Kennedy

2019 • 1t 21m • USA / Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Nothing Fancy: Diana Kennedy
Språk
spansk/engelsk
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Elizabeth Carroll
Manus
Yaara Sumeruk
Foto
Paul Mailman, Andrei Zakow
Produsent
Elizabeth Carroll, Dan Braun, Gina Abatemarco
Portrett av en kulinarisk legende

Du ville nok aldri ha gjettet at en av verdens fremste og mest respekterte autoriteter på meksikansk mat er en 96 år gammel kvinne fra Essex i England, men etter å ha sett NOTHING FANCY: DIANA KENNEDY er dét en feil du aldri vil gjøre igjen. I denne humørfylte, lærerike og usedvanlig sjarmerende dokumentaren blir vi nemlig kjent med en kokebokforfatter som har gjort et uvurderlig arbeid med å kartlegge og dokumentere meksikanske mattradisjoner. Et av intervjuobjektene i filmen omtaler Kennedy som «kokekunstens Indiana Jones» – i Norge ville vil kanskje heller sagt det meksikanske kjøkkenets svar på Asbjørnsen og Moe.

Trass sin alder er Kennedy fortsatt full av lidenskap og energi, og takket være regissør Elizabeth Carroll får vi se henne i hennes rette element når hun skjeller ut deltakere på et av sine matlagingskurs og reiser Mexico på kryss og tvers for å gjøre research. I den underholdende og appetittvekkende NOTHING FANCY er mat mer enn bare gastronomi – det er et prisme for å studere kultur, historie, politikk og økologi.

I forbindelse med BIFF-visningen tirsdag 01. oktober av NOTHING FANCY: DIANA KENNEDY slenger kokkene Kamilla og Roy fra Bien Restaurant sammen de diggeste tacos på Cafe Legal! Facebook-arrangement

Regi

Elizabeth Carroll (USA) NOTHING FANCY: DIANA KENNEDY er Carrolls første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}