BIFF 2000

Nurse Betty

2000 • 1t 48m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Nurse Betty
Språk
Engelsk
Regi
Neil LaBute
Manus
John C. Richards, James Flamberg
Foto
Jean Yves Escoffier
Produsent
Gail Mutrux, Steve Golin
Hva skjer hvis en person bestemmer seg for at livet bare er en tilstand, ikke virkelighet?

Hvis du er servitøren Betty fra en gudsforlatt småby i Kansas mener du at den kjekke legen (Greg Kinnear) i TV-såpen "A Reason to Love" finnes på ordentlig. For Betty (Renée Zellweger) er ikke livet en unnskyldning for ikke å leve ut drømmer.Betty har et godt hjerte og et dårlig ekteskap. Hennes dårligere halvdel er ikke bare utro. Han har lyssky forretninger på si', behandler Betty simpelt og glemmer bursdagen hennes. Mens Betty gumler bløtkake alene, har hun nesten gitt opp den gamle drømmen om å bli sykepleier.

Alt forandrer seg den dagen Charlie (Morgan Freeman) og Wesley (Chris Rock) banker på døra. Mens Betty fortaper seg i nok en episode av "A Reason to Love", får Del kjørt seg i rommet ved siden av. Det ender med at Betty ser Del bli brutalt drept på grunn av grumsete forretninger.

Betty blir traumatisert av hendelsen. Hun fortrenger drapet og pakker kofferten. Betty Sizemore er i sinn og skinn forvandlet til sykepleieren Betty, med kurs for Los Angeles og sin elskede lege, Dr. David Ravell.

Dessverre følger virkeligheten hakk i hæl. Charlie og Wesley vil ikke ha vitner til ugjerningen. Med leiemordere i hælene inntar Betty Los Angeles. Nå begynner livet for alvor å imitere kunsten - og omvendt...


Neil LaBute (regi)
"Nurse Betty" er Neil LaButes tredje spillefilm, og et langt sprang på flere måter. "Menn imellom" (1997) og "Your Friends &sNeighbors" (1998) var svartsynte kammerspill i navnløse storbyer.

Med "Nurse Betty" har LaBute regissert en film i større skala som utspiller seg i flere miljøer. I tillegg er det en morsommere og varmere historie enn LaBute er kjent for. Filmen hadde verdenspremiere ved årets filmfestival i Cannes og fikk pris for beste manus.

LaBute skrev en rekke skuespill før han regisserte og skrev "Menn imellom", en film som ble omstridt for sitt voldsomme "menn er svin"-tema.


Renée Zellweger (Betty Sizemore)
Kjent i Norge for å ha norsk mor - mest kjent ellers i verden for samspillet med Tom Cruise i "Jerry Maguire" (1996), som ga Zellweger en rekke nominasjoner og priser. Før dette hadde hun stort sett hatt roller i forglemmelige TV-filmer. Nå er hun derimot et navn som er kommet for å bli.

Hun er nylig sett i Farrelly-brødrenes elleville "Jeg, meg &sIrene" (2000), der Jim Carrey er sitt gamle, animerte jeg - og meg. Zellwegers neste store prosjekt er "Bridget Jones' dagbok" (2001), basert på Helen Fieldings svært populære bok om singleliv og 30-årskrise.


Morgan Freeman (Charlie)
Tre ganger Oscar-nominerte Morgan Freeman regnes for å være en av USAs fremste skuespillere. Han er fra Memphis, Tennessee, og flyttet til Los Angeles for å studere dans og drama. Freeman debuterte på Broadway med "Hello, Dolly!" (1967), og i mange år vekslet han mellom teater og TV-film.

Det var også på scenen han første gang spilte Hoke Colburn i "Driving Miss Daisy", en rolle han skulle gjenta på lerretet i Bruce Beresfords regi. Freeman fikk en Oscar-nominasjon for innsatsen som den trofaste sjåføren. Det var hans andre etter "Street Smart" (1987). Hans tredje mulighet til å skaffe seg den lille gullmannen kom i Frank Darabonts "Frihetens regn" (1994). Blant mange andre filmer har Freeman spilt i "Glory" (1989), "Nådeløse menn" (1992), "Se7en" (1995), "Amistad" (1997) og "Deep Impact" (1998).


Chris Rock (Wesley)
Chris Rock er en av USAs mest populære komikere, med tre Emmy- og to Grammy-priser under beltet. Grunnlaget for suksessen la han med tre års tjeneste for klassiske "Saturday Night Live" fra 1989.

De siste årene har Rock hatt et TV-show i sitt eget navn, skrevet debutboken "Rock This!" (1997), gitt ut CD-er og spilt inn flere filmer. Han er sist sett på norske kinoer som apostelen Rufus i Kevin Smiths satiriske "Dogma" (1999).


Greg Kinnear (Dr. David Ravell/George McCord)
Tittelen traff godt for Greg Kinnear da han hadde en birolle i "Livets lyse side" (1997). James L. Brooks' komedie med Jack Nicholson og Helen Hunt i hovedrollene ga Kinnear blant annet en Oscar-nominasjon for beste mannlige birolle.

Kinnear ble først kjent som talkshow-vert, i "Talk Soup" og NBCs "Later with Greg Kinnear". Hans første store filmrolle var i Sydney Pollacks "Sabrina" (1995). Han hadde også en større birolle i Nora Ephrons "Du har m@il" (1998), der Tom Hanks og Meg Ryan var det etter hvert amorøse paret i hovedrollene.

Regi

Neil LaBute
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}