BIFF 2009

Objectified

2009 • 1t 15m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Objectified
Regi
Gary Hustwit
Hva kan vi lære om hvem vi er, og hvem vi vil være, fra gjenstandene vi omgir oss med?

I 2007 viste BIFF Gary Hustwits fantastiske HELVETICA (2007), en film om typografi, grafisk design og global visuell kultur. I år kommer OBJECTIFIED, den andre filmen i det som skal bli en trilogi om design. Denne gangen handler det om vårt sammensatte forhold til produserte gjenstander og, i forlengelsen av dette, menneskene som designer dem. I løpet av en dag bruker vi hundrevis av gjenstander. Hvem er det som lager alle disse tingene, og hvorfor føles de og ser ut som de gjør? Alle disse gjenstandene er designet, men hvordan kan god design gjøre dem – og våre liv – bedre? Ved å stille disse spørsmålene tar OBJECTIFIED opp problemstillinger knyttet til identitet, forbruk og bærekraft.

Gjennom dybdeintervjuer med noen av verdens mest innflytelsesrike designere – menneskene som undersøker, revurderer og gjenoppfinner alle de gjenstandene vi innbiller oss at vi er avhengige av og fristes til å kjøpe – retter filmskaperne blikket mot den kreative kraften som er i arbeid bak alt fra tannbørster til teknologiske dupeditter.

Regi

Gary Hustwit er en uavhengig filmskaper med base i New York og London. Han har produsert seks helaftens dokumentarfilmer, blant andre I AM TRYING TO BREAK YOUR HEART (2002), den prisvinnende filmen om bandet Wilco; MOOG (2004), dokumentaren om en av pionerene innen elektronisk musikk, Robert Moog; og DRIVE WELL, SLEEP CAREFULLY (2005), en turnéfilm med bandet Death Cab for Cutie. Hustwit grunnla det uavhengige DVD-selskapet Plexifilm i 2001. Han debuterte som regissør med HELVETICA (2007) og følger nå opp med OBJECTIFIED, den andre filmen i en trilogi om design.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}