BIFF 2006

OFFSIDE

2006 • 1t 43m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Offside
Regi
Mårten Klingberg
Et 6. divisjonslag risikerer nedrykk, og en gammel Liverpool-stjerne hentes inn for å redde dagen

BIFF viser to filmer ved navn OFFSIDE i år – én fra Sverige og én fra Iran. De handler om fotball, de er svært forskjellige, og begge to anbefales på det varmeste! Svenske OFFSIDE finner sted i den lille byen Stenfors, som en gang var Sveriges største papirprodusenter. De hadde også et fotballag som gjorde det skarpt i sjettedivisjon. Nå er papirjobbene borte, nedrykk er rett rundt hjørnet, og idrettsforeningen vurderer å legge ned herrelaget. Mannfolkene tror dagen er reddet når den tidligere Liverpool-stjernen Duncan Miller går med på å spille for Stenfors ut sesongen. Det de ikke vet, er at Miller er alkoholisert og ikke har sparket en ball på årevis...

Plottet i OFFSIDE har en eim av gladkomedie-for-hele-familien, og det er nettopp det den er. Den er også oppriktig morsom, selv for den som ikke humrer av fryd når fulle menn sparker en ball. Stenfors-innbyggerne er varmt og intelligent skildret, og filmen er befriende fri for bygdetulling-klisjeer. Filmen har blitt sammenliknet med I BLANKE MESSINGEN i sin skildring av arbeidsledighet, og dette er absolutt på sin plass. OFFSIDE er en flott film om fotball – og en god del annet.

Regi

Mårten Klingberg er født i 1968, og er skuespiller, manusforfatter og regissør. Som skuespiller har han blant annet spilt i en rekke "Beck"-filmatiseringer. Han regisserte kortfilmen VIKTOR OCH HANS BRÖDER (2002), som blant annet vant publikumsprisen under Dresden Film Festival og en Guldbagge for årets beste svenske kortfilm. I 2003 regisserte han novellefilmen UTAN DIG. OFFSIDE er hans spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}