BIFF 2011

Olafur Eliasson: Space is Process

2010 • 1t 16m • Island

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Olafur Eliasson: Space is Process
Regi
Henrik Lundø
Arbeid pågår

Det er ingen tvil om at Olafur Eliasson har befestet sin posisjon som en av samtidskunstens mest sentrale aktører. Spektakulære prosjekter som for The Weather Project (2007) og New York City Waterfalls (2008) er representative for hans virke. Sistnevnte prosjekt er en rød tråd i OLAFUR ELIASSON: SPACE IS PROCESS; å konstruere fire fossefall langs Hudson River er verken billig eller enkelt, og sårbarheten til prosjektet ligger som en underliggende spenning gjennom hele fortellingen. Filmen tar oss med inn i varmen i Eliassons studio i Berlin, en arena hvor kunstnere, håndverkere, ingeniører og arkitekter utgjør en stab på totalt 40 mennesker. Vi får også bli med til Island hvor han arbeider i mer isolerte omgivelser i sitt framkommelige, firhjulede laboratorium.

OLAFUR ELIASSON: SPACE IS PROCESS er en fascinerende reise gjennom kunstnerens arbeider. Man trenger forresten ikke å dra langt for å få et glimt av kunsten til Eliasson. Like utenfor Konsertpaleet, midt i Neumannsgate, står det en installasjon i pleksiglass og stein signert den anerkjente kunstneren.

Regi

Henrik Lundø er filmfotograf, klipper og regissør. I 1993 avsluttet han utdanningen som filmfotograf ved Den Danske Filmskole. Fire år etterpå startet han som freelancer for JJ FIlm i 1997, produksjonsselskapet bak filmen OLAFUR ELIASSON - SPACE IS PROCESS. Sammen med regissør Jacob Jørgensen har han produsert en rekke dokumentarer og portrettfilmer om alt fra den danske kongefamilien til bakomfilmen om Lars Von Triers RIKET II.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}