BIFF 2008

Olav H. Hauge – den andre mannen

2008 • 0t 57m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Olav H. Hauge - den andre mannen
Regi
Vigdis Nielsen
Olav H. Hauges dikt står sentralt i dette vakre og vare portrettet av den store vestlandsdikteren

Bondesønnen Hauge levde det meste av livet alene i den vesle bygda Ulvik i Hardanger. Inspirert av de store forfatterne begynte han som ungdom å skrive dikt og dagbok.

Olav var i lange perioder tvangsinnlagt på psykiatrisk institusjon. Men tross bygdas fordømmelse og manglende oppmuntring fra familien, debuterte Olav H. Hauge som poet 38 år gammel. Diktsamlingene var terapi, og en vei tilbake til et liv sammen med andre mennesker. Først 70 år gammel giftet han seg med den tjue år yngre kunstneren Bodil Cappelen. Etterpå ble han aldri mer syk.

Filmskaperen Vigdis Nielsen har fått frem et interessant portrett av den store vestlandsdikteren, med intervjuer av noen av hans nære venner, samt innslag av en rekke dikt som følges visuelt av vakre og vare naturskildringer og bilder av Hauge både som ung mann og aldrende kunstner.

Regi

Vigdis Nielsen er oppvokst i Ulvik og har et personlig forhold til Hauges dikt og skjebne. Hun ble i 2005 innvilget Statens kunstnerstipend for å jobbe frem prosjektet. Hun har lest utallige bøker, funnet store mengder arkivbilder og har kontaktet familie, venner og kjennere av Olav H. Hauge i arbeidet med å sette sammen denne vakre filmen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}