BIFF 2006

OLE BULL – HIMMELSTORMEREN

2006 • 1t 33m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ole Bull – Himmelstormeren
Regi
Aslak Aarhus
Norges første superstjerne og Bergens største sønn gjennom tidene feires på denne verdenspremieren

Ole Bulls liv var som et eventyr der høydepunktene sto i kø, men det var også mange bølgedaler for den feterte kunstneren og levemannen. Aslak Aarhus' film OLE BULL – HIMMELSTORMEREN får godt frem dualismen mellom den enorme suksessen i karrieren og den hjelpeløse mangelen på ekte kommunikasjon mellom ham og hans franske hustru. Han høstet suksess og var en tid umåtelig rik. Han gikk konkurs, men var en mester i å komme seg på beina igjen. Han var genial som markedsfører av seg selv og fant på flere uhørte triks for å bli omtalt og berømt. Blant annet betalte han kvinner for å dåne under konsertene sine og lanserte sitt eget badevann på parfymeflasker til sine beundrere - for å nevne to av de relativt friske idéene han kom på.

I OLE BULL – HIMMELSTORMEREN er det Henning Kraggerud som gestalter Bull. Som en av våre fremste musikere går han i mesterens fotspor og er i det ene øyeblikk på Cuba, hvor han blir tatt vel imot av de musikkelskende innbyggerne, for i neste øyeblikk å stå på Kheopspyramidens topp for å spille Bulls egen "På solen jeg ser".

Regi

Aslak Aarhus (f. 1952) har bakgrunn som fotoreporter fra internasjonale konfliktområder og har laget flere større multimedia-programmer fra Latin-Amerika og Afrika, for eksempel ELDORADO og HVITE SKYGGER. Fra 1992 laget han over 20 dokumentarer fra tre kontinenter for NRK og TV2. Noen av disse er vist i mer enn 50 land. En del av hans produksjoner er NÅR ØYEBLIKKET SYNGER, STYGG, MEN DEILIG, UNDER EN MYKERE HIMMEL og JEG LEVER – DET ER IKKE BARE FREDELIG.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}