BIFF 2017

Om kropp og sjel

2017 • 1t 56m • Ungarn

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Teströl és lélekröl
Språk
ungarsk
Undertekster
norsk
Regi
Ildikó Enyedi
Manus
Ildikó Enyedi
Foto
Máté Herbai
Produsent
Ernö Mesterházy, András Muhi, András Pires Muhi, Mónika Mécs
Hjorten i mitt hjerte

Maria er en vakker ung kvinne som arbeider som kontrollør på et slakteri. Hun er nærmest sykelig innadvendt, og har store problemer med å skape meningsfylte relasjoner til andre mennesker. Men om natten lever Maria et annet liv, for i drømmene sine er hun en hjort som lever lykkelig side om side med sin make. Når hun oppdager at hennes middelaldrende kollega Endre deler disse drømmene, øyner hun en sjanse til å gjøre drømmen til virkelighet. Men det er lettere sagt enn gjort, for Endre er like emosjonelt forknytt som Maria.

Årets Gullbjørn-vinner fra Berlin er et formidabelt comeback for den ungarske Ildikó Enyedi, som ikke har laget en film siden SIMON, THE MAGICIAN i 1999. OM KROPP OG SJEL er en gåtefull og sjarmerende kjærlighetshistorie hvor grensene mellom underbevisstheten og den virkelige verden er flytende, og filmen har blant annet blitt sammenlignet med Michel Gondrys EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN. Dette er en stemningsfull og usedvanlig vakkert fotografert film du sent vil glemme.

Regi

Ildikó Enyedi (Ungarn, 1955) Filmografi: SIMON, THE MAGICIAN (1999) TAMAS AND JULI (1997), A GYÁR (1995), MAGIC HUNTER (1994), MY TWENTIETH CENTURY (1989)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}