OMAR er Hany Abu-Assads første langfilm siden den kritikerro..." /> OMAR er Hany Abu-Assads første langfilm siden den kritikerro..."/> OMAR er Hany Abu-Assads første langfilm siden den kritikerro...">

2013 • 1t 36m • Palestina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Omar
Språk
Arabisk/Hebraisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Hany Abu-Assad
Manus
Hany Abu-Assad
Foto
Ehab Assal
Produsent
David Gerson, Waleed Zuaiter
Skriften på muren

Omar er en ung palestinsk baker som sammen med vennene Tarek og Amjad dreper en israelsk politimann. Etter en intens jakt blir Omar bragt i fangenskap hos nådeløse israelske myndigheter, som lar ham gå fri hvis han gir dem Tarek. Men Omar har ingen intensjoner om å forråde sin venn. Sammen med Tarek planlegger han et nytt angrep, denne gangen mot en gruppe soldater på en kafé. Bakholdet mislykkes, og det blir åpenbart for Omar at det er en annen tyster blant dem.

OMAR er Hany Abu-Assads første langfilm siden den kritikerroste PARADIS NÅ (2005). Også denne gangen tar Abu-Assad for seg den umulige situasjonen mange unge palestinere befinner seg i. Her møter vi selvdestruktive unge menn som i en frustrert søken etter verdighet og kontroll begår grufulle handlinger. OMAR er en sterk og moralsk tvetydig film om menneskelige svakheter og den endeløse voldsspiralen som herjer på begge sider av Vestbreddens murer.

Regi

HANY ABU-ASSAD (1961) er en palestinsk-nederlandsk regissør kjent for filmene THE FOURTEENTH CHICK (1998), RANA'S WEDDING (2002) og PARADIS NÅ (2005). Sistnevnte ble nominert til Oscar for beste utenlandske film. OMAR (2013) vant juryprisen i Un certain regard-programmet under årets Cannes-festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}