BIFF 2012

On the Road

2012 • 33t 32m • Frankrike / Storbritannia / USA / Brasil

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
On the Road
Regi
Walter Salles
På kjøret med beatpoetene.

Sammen med Alan Ginsbergs dikt Howl og William Burroughs’ roman Naken lunsj blir Jack Kerouacs On the Road – eller På kjøret, som den heter i Olav Angells oversettelse – regnet som de fremste litterære verkene beatgenerasjonen etterlot seg. Plottet er enkelt: Etter at faren går bort, legger den unge forfatteren Sal Paradise ut på en reise tvers gjennom USA sammen med sin nye venn Dean Moriarty. Moriarty er en mann med en umettelig appetitt på livet og en nærmest elektrisk karisma, og den unge Paradise ender raskt opp med å idolisere ham.

Som nevnte Howl og Naken lunsj er heller ikke På kjøret en bok som umiddelbart fremstår som et ideelt utgangspunkt for en god film. Men ved hjelp av sin stødige hånd – og et skuespillerensemble som foruten de to hovedrolleinnehaverne Sam Riley og Garrett Hedlund byr på navn som Kristen Stewart, Viggo Mortensen, Steve Buscemi og Kirsten Dunst – har regissør  Walter Salles laget en intenst levende film som formidler sine rollefigurers eventyr med frenetisk glød.

 

Regi

WALTER SALLES er en internasjonalt berømt filmskaper og produsent fra Brasil. Hans første spillefilm var TERRA ESTRANGEIRA (FOREIGN LAND), sluppet i Brasil i 1995. Den ble valgt ut av mer enn 40 filmfestivaler verden over. Hans desidert største internasjonale suksess er likevel DIARIOS DE MOTOCICLETA (THE MOTORCYCLE DIARIES) fra 2004. Allerede i 2003 ble SALLES stemt frem som en av de 40 beste regissørene i verden av The Guardian. Nå er han aktuell med filmen ON THE ROAD (2012), som alt har rukket å være med i konkurransen om Palme d’Or under årets filmfestival i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}