BIFF 2007

Once Upon a Time in Norway

2007 • 1t • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Once Upon a Time in Norway
Regi
Martin Ledang & Pål Aasdal & Olav Martinius Ilje Lien & Oddbjørn Hofseth
Historien om Øystein Aarseth og Mayhem, som ledet an i norsk svartmetalls voldsomme begynnelse

Tidlig på åttitallet begynte norsk ungdom som var inspirert av band som Venom å blande ekstremt hard metallmusikk med satanistiske og nihilistiske ideer. I tiåret etter utviklet dette seg mer og mer. Ledere i miljøet trakk stadig i mer ekstreme retninger ideologisk, samtidig som man skapte unike musikalske uttrykk. Etter hvert utartet det hele til en rekke påsatte kirkebranner og drap, noe som førte til massiv medieoppmerksomhet. Bølgen kulminerte i Varg Vikernes' drap på Øystein Aarseth i 1993. Deretter svant det politiske aspektet hen, selv om det musikalske lever videre. Svartmetall er Norges klart største musikalske eksportartikkel og folk fra fjerne trakter ser på Norge, og spesielt på Vestlandet, nærmest som et mål for pilegrimsferd.

ONCE UPON A TIME IN NORWAY presenterer en rekke av de sentrale aktørene i svartmetallmiljøet fra den mest ekstreme tiden. En del av de som deler sine anekdoter og synspunkt er uhyre velartikulerte og gjennomtenkte. Filmen gir mye innsikt til utenforstående og for svartmetallentusiaster er den ikke til å komme utenom.

Regi

ONCE UPON A TIME IN NORWAY er produsert av Grenzeløs Productions. Det har vært flere regissører involvert, som alle har bidratt til filmen hver på sin måte.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}