BIFF 2010

Ond tro

2010 • 1t 46m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ond tro
Regi
Kristian Petri
Et postmoderne mordmysterium

Danske Monia vandrer alene i Gøteborgs gater natterstid da hun i et smug får hun øye på den hardt skadede Frank. Frank er den fryktede Bajonettmorderens siste offer, og etter at han har kommet seg på beina igjen, blir de to raskt hovedpersonene i mysteriet rundt denne enigmatiske skikkelsen. Det besynderlige er bare at det kun er det to som later til å bry seg om den kaldblodige morderen…

OND TRO er en spennende og medrivende thriller som benytter seg av en lang rekke forskjellige sjangervirkemidler. Filmen er et lappeteppe med elementer fra drama, thriller, film noir og mer ambisiøse avantgarde-filmer. Et av de sentrale punktene i filmen er hele veien Monias potensielt sviktende mentale helse. Det er åpenbart at det er noe ved den danske kvinnen som ikke stemmer, og hvis vi ikke kan stole på henne, kan vi da stole på noen ting av det filmen forteller oss?
Regissør Kristian Petri har med OND TRO laget en smart postmoderne thriller, sauset inn i en humor som er så beksvart at det rett som det er er vanskelig å gjenkjenne den som humor i det hele tatt.

Regi

Kristian Petri er en svensk regissør, manusforfatter, forfatter og kulturjournalist. Han kom seg til Cannes-festivalen med sin debutfilm SOMMAREN (1995). Siden har han laget både dokumentarfilmer, som BRUNNEN (2005),og spillefilmer som DETALJER, som hentet hjem en drøss med Guldbagger i 2004. Han har også en sterk cv fra både kortfilmer og fjernsyn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}