BIFF 2003

Ondskapen

2003 • 1t 51m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ondskan
Språk
Svensk
Regi
Mikael Håfstrøm
Manus
Hans Gunnarsson og Mikal Håfström
Foto
Peter Mokrosinski
Produsent
Hans Lönnerheden, Ingemar Leijonborg

ONDSKAPEN er basert på Jan Giullous omstridte, delvis selvbiografiske roman fra 1981. Vi følger 16 år gamle Erik, som får en siste sjanse til å skaffe seg en utdannelse da han blir sendt til eliteskolen Stjärnberg. Han oppdager snart at den nye tilværelsen er like mye et voldelig fengsel som den tidligere: Stefarens terror er bare byttet ut med seniorstudentenes regime på skolen. Lærerne ignorerer alle problemene. Etter hvert tvinges Erik til å velge: Ta affære og risikere utvisning eller la seg kue.

Giullous roman skapte oppstyr da den ble utgitt for over 20 år siden - Håfströms film har potensiale til å skape like stor debatt. På den ene siden har filmen likheter med 50-talls melodrama som Nicholas Ray's REBEL WITHOUT A CAUSE. Samtidig er scenografien slik at tankene innimellom går til DR. CALIGARIS KABINETT. Og handlingen er ikke mindre rystende.

Regi

Mikael Håfström er født i Lund i Sverige. Han studerte ved Stockholms Universitet og the School of Visual Arts i New York, og har skrevet og regissert en lang rekke serier og filmer for svensk fjernsyn, inkludert SKUGGORNAS HUS (1996) og kortfilmen CHOCK 1 – DÖDSÄNGELN (1997). Hans debut som spillefilmregissør var VENDETTA (1995). Den neste filmen, DAYS LIKE THIS (2001) ble nominert til flere priser i Sverige. ONDSKAPEN er hans tredje spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}