BIFF 2011

Ondt blod i Vesten

1968 • 2t 55m • Italia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Once Upon a Time in the West
Regi
Sergio Leone
Spaghetti Grandiosa

Til den lille byen Sweetwater kommer fire mennesker med sammenflettede skjebner. Den skjønne Jill McBain, konen til en velstående industrialist, oppdager at hennes familie har blitt slaktet ned av den djevelske Frank, som i tur har lagt opp til at den notoriske banditten Cheyenne får skylden for udåden. Den navnløse revolvermannen Harmonica jakter på Frank av helt andre grunner. Deres motiver er kanskje uklare, men én ting er sikkert: Hjerter vil banke og blod vil renne…

ONDT BLOD I VESTEN er første del i Sergio Leones trilogi om mytiske epoker i amerikansk historie, som også inkluderer A FISTFUL OF DYNAMITE og ONCE UPON A TIME IN AMERICA.  For alle fans av Leone, Morricone og Co. er dette et betimelig gjensyn. For alle som enda ikke har sett dette storslåtte mesterverket er det bare én ting å si: Gled dere!

Regi

Sergio Leone var en italiensk regissør og manusforfatter som ble mest kjent for sine mesterverk innen hva man kaller Spaghetti-western-sjangeren. Blant annet har han regissert den kjente DOLLAR-triologien med Clint Eastwood i hovedrollen, samt A FISTFUL OF DYNAMITE og ONCE UPON A TIME IN THE WEST, som forteller historien om fire forskjellige mennesker med en sammenflettet skjebne. Leone var ikke kun som regissør å regne, men også som produsent gjorde han seg bemerket. Hans varemerke var lange, uklippede scener og nære utsnitt. Noe som siden er blitt adoptert av blant andre regissørene Brian de Palma og Oliver Stone.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}