BIFF 2019

One Child Nation

2019 • 1t 25m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Born in China
Språk
engelsk/mandarin
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Nanfu Wang, Jialing Zhang
Foto
Nanfu Wang, Yuanchen Liu
Produsent
Nanfu Wang, Jialing Zhang, Julie Goldman, Christoph Jörg, Christopher Clements, Carolyn Hepburn
Med staten som prevensjonsmiddel

Ettbarnspolitikken ble opprettet i 1979 for å begrense befolkningsvekst og fremme økonomisk utvikling i Kina. Politikken ble strengt håndhevet og innebar blant annet statlige aborter og sterilisering, og noe man estimerer har ført til 400 millioner forhindrede fødsler. Etter å ha fått sitt første barn bestemmer regissør Nanfu Wang seg for å undersøke sin egen families fortid under ettbarnspolitikken. Med et våkent blikk for strukturelle problemer undersøker Wang og medregissør Jialing Zhang det nasjonale traumet fra perspektivene til de som ble ofre for politikken, og de som måtte håndheve den.

ONE CHILD NATION er full av sjokkerende vendinger og blir fortalt med dybde og balanse. Journalister, foreldre og aktivister får komme til orde, og sammen maler de et mørkt, men nyansert bilde av konsekvensene av ettbarnspolitikken. Nanfu Wang (HOOLIGAN SPARROW, BIFF 2016) er en av dokumentarverdenens fryktløse regissører, og ONE CHILD NATION har blitt omtalt som den definitive dokumentaren om Kinas ettbarnspolitikk etter den vant juryprisen i Sundance og har turnert filmfestivaler verden over.

Regi

Nanfu Wang (Kina/USA), Jialing Zhang (Kina/USA) Wangs filmografi: I AM ANOTHER YOU (2017), HOOLIGAN SPARROW (BIFF 2016). Zhangs filmografi: COMPLICIT (2017)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}