BIFF 2011

One Day

2011 • 1t 47m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
One Day
Språk
Engelsk
Regi
Lone Scherfig
Manus
David Nicholls
Foto
Benoit Delhomme
Produsent
Nina Jacobson
"I love you, Dexter. I just don't like you anymore."

Skottland, 1988: På deres siste dag som universitetsstudenter møtes Emma og Dexter tilfeldigvis, og natten de tilbringer sammen skal vise seg å bli svært viktig for dem begge. Dexter er en utadvendt og sosialt dyktig person som raskt oppnår stor suksess på både det økonomiske og romantiske planet. Emma er på sin side svært intelligent, men hun sliter like fullt med å omsette sin intelligens i håndfaste resultater.

I ONE DAY møter vi Emma og Dexter én dag hvert år i de femten årene etter de først møttes, og etterhvert som tiden går, blir vi vitne til hvordan forholdet mellom de to utvikler seg fra romantisk svermeri via et desillusjonert, kjønnsløst skjebnefellesskap, og tilbake til en gnagende følelse av at de på tross av alle vanskeligheter og hindre egentlig er ment for hverandre. ONE DAY er basert på David Nicholls' bestselgende roman, og i den oscarnominerte Lone Scherfigs regi, er dette utvilsomt en av årets aller mest romantiske filmer.

Regi

Lone Scherfig (f. 1959) ble født i København, hvor hun også studerte film ved Universitetet i København og ved Den Danske Filmskole. Hennes debutfilm var KAJ'S FØDSELSDAG (1990), som ble vist i Panorama-programmet i Berlin. I 2001 vendte hun tilbake til den tyske hovedstaden med ITALIENSK FOR NYBEGYNNERE, som vant Sølvbjørnen og Fipresci-prisen og som skulle bli hennes gjennombruddsfilm. Hun laget i 2002 sin første engelskspråklige film, WILBUR WANTS TO KILL HIMSELF, og i 2007 den danske komedien HJEMVE, før hun i år lanserte AN EDUCATION til meget gode kritikker i både Sundance og Berlin.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}