BIFF 2005

One Nite in Mongkok

2004 • 1t 50m • Hongkong

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mongkok Hakye
Regi
Derek Yee
En intelligent og overraskende purk mot skurk-historie fra Hong Kong

Rivaliseringen mellom gjenger i den skitne bydelen Mongkok i Hong Kong har nådd kokepunktet, og en leiemorder fra Kina blir hentet for å tynne ut i rekkene. Politiet settes inn for å få has på situasjonen. De har 36 timer på å finne og fange leiemorderen før han fullfører oppdraget. Ved første øyekast kan dette virke som en standard actionfilm fra Hong Kong men så er altså ikke tilfellet. Manuset inneholder flere overraskelser både i persongalleri og plot, og ONE NITE IN MONGKOK ligger langt unna de lett gjennomskuelige actionfilmene man vanligvis får slengt etter seg.

Etter filmer som INFERNAL AFFAIRS har forventingene til nye Hong Kong-produksjoner vært høyere enn den klassiske purk mot skurk-fortellingen med velkoreograferte shoot-out sekvenser. Heldigvis viser også ONE NITE IN MONGKOK at det er rom for filmer med flerdimensjonale karakterer og intrikate plot i denne tradisjonen. Vi ser ikke bort fra at regissør Derek Yee vil stå for en av de heftigste filmopplevelsene ved årets BIFF.

Regi

Derek Yee (Tung-Shing Yee) ble født inn i en familie av filmfolk og fikk sitt første møte med industrien gjennom oppdrag som skuespiller på 70-tallet. Mens han fortsatt var en aktiv skuespiller, begynte han å skrive manus og regissere filmer, og han skrev manus til filmen THE LEGEND OF THE OWL i 1981. I 1986 regisserte han sin første film, THE LUNATICS, som ga ham flere priser ved Hong Kong Film Festival samme år. ONE NITE IN MONGKOK er hans niende film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}