BIFF 2004

Ong-Bak: Muay Thai Warrior

2003 • 1t 45m • Thailand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ong-Bak: Muay Thai Warrior
Regi
Prachya Pinkaew

En av festivalens mest hardtslående filmer kommer fra Thailand. Likte du kampscenene i SNIKENDE TIGER, SKJULT DRAGE? Hva med KILL BILL-filmene? ONG-BAK: MUAY THAI WARRIOR er like spektakulær, uten å bruke spesialeffekter. Kampsportgrenen Muay thai passer perfekt til de imponerende og nydelig fotograferte slåsskampene. Hovedrolleinnehaver Panom Yeerums krumspring er nesten uforståelige, uten bruk av trampoliner og digitalt retusjerte liner.

ONG-BAK: MUAY THAI WARRIOR inneholder selvfølgelig alle ingredienser en actionfylt slåssefilm med respekt for seg selv skal inneholde: En ung kriger med noe å kjempe for, en motvillig læremester med et hjerte av gull, en vakker pike, og en fiende som er den ikarnerte ondskap – lett gjenkjennelig med hjerterå latter og fysisk skavank. Den klassiske tematikken til tross, ONG-BAK: MUAY THAI WARRIOR er ulikt noe du noen gang har sett før. Visningen på BIFF er sannsynligvis din eneste mulighet til å få sett filmen på stort lerret.

Regi

Prachya Pinkaew startet som musikkvideoregissør tidlig på 90-tallet. Som spillefilmregissør har han laget lokale varianter av en rekke ulike filmsjangere, blant annet en musikal, en vampyrfilm og en grøsser, før han nå har gitt seg i kast med kampsportfilm. ONG-BAK har begeistret publikum på en rekke festivaler, har allerede oppnådd kultstatus blant filmnerder på verdensveven, og er regissørens definitive gjennombrudd internasjonalt.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}