BIFF 2020

Only the Animals

2019 • 1t 57m • Frankrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Seules les bêtes
Språk
fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Dominik Moll
Manus
Gilles Marchand, Dominik Moll
Foto
Patrick Ghiringhelli
Produsent
Simon Arnal-Szlovak, Caroline Benjo, Barbara Letellier, Carole Scotta
Et intelligent og imponerende intrikat ikke-lineært mysterium

ONLY THE ANIMALS åpner med en scene fra Elfenbenskysten, der en mann sykler gjennom de solfylte gatene i Abidjan med en geit surret til ryggen. Deretter hopper handlingen til et snødekt Frankrike, hvor vi treffer en utro kone, en ulykkelig forelsket servitør og to deprimerte bønder som alle på én eller annen måte er involvert i mysteriet om en kvinne som har forsvunnet på fjellet under mistenkelige omstendigheter. Gjennom filmen skifter perspektivet mellom disse figurene på finurlig vis, og hver gang filmen bytter hovedperson avdekkes nye overraskende forbindelser i det intrikate plottet.

Med denne elegant komponerte ikke-lineære thrilleren viser Dominik Moll seg nok en gang som et unikum av en forteller. ONLY THE ANIMALS er ikke bare en morsom, spennende og smart film, den er også en usedvanlig tilfredsstillende publikumsopplevelse, der alle brikkene faller på plass på høyst uforutsigbare måter – inkludert geiten i Elfenbenskysten.

Regi

Dominik Moll (Tyskland) Filmer i utvalg: NEWS FROM PLANET MARS (2016), THE MONK (2011), LEMMING (2005), HARRY, HE'S HERE TO HELP (2000), INTIMACY (1994)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}