BIFF 2020

Only the Devil Lives Without Hope

2020 • 1t 25m • Norge / Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/usbekisk
Undertekster
engelsk
Regi
Magnus Gertten
Foto
Caroline Troedsson
Produsent
Ove Rishøj Jensen
En nervepirrende dokumentar om terror, forræderi og internasjonale intriger

I likhet med mange andre land kjemper Usbekistan en krig mot terror som handler vel så mye om politikk som om rikets og innbyggernes sikkerhet. Som et resultat av denne krigen har en rekke muslimer blitt fengslet på tynt til ikke-eksisterende grunnlag, og i ONLY THE DEVIL LIVES WITHOUT HOPE følger vi en kvinnes kamp for å få sin dødsdømte bror løslatt fra et beryktet ørkenfengsel som ingen slipper levende ut av.

Dette er imidlertid bare starten på Dilyas problemer. På grunn av hennes kritikk av myndighetene tvinges hun og familien til å flykte til Sverige, hvor hun fortsetter arbeidet for å befri de uskyldige fangene med hjelp fra Amnesty International. I ONLY THE DEVIL LIVES WITHOUT HOPE følger vi Dilyas utrettelige og gradvis mer risikable arbeid, i en utrolig historie som bygger opp mot en twist så sjokkerende at den ville virket usannsynlig i en Hollywood-thriller. Dette er en nervepirrende beretning om forræderi, spionasje og internasjonale intriger – som viser at virkeligheten faktisk overgår fiksjonen.

Regi

Magnus Gertten (Sverige) Filmer i utvalg: DEN UNGE ZLATAN (2015), EVERY FACE HAS A NAME (2015), TUSEN BITAR (2014), HOPPETS HAMN (2011), LONG DISTANCE LOVE (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}