BIFF 2003

Oppdrag nemo

2003 • 1t 40m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Finding Nemo
Regi
Andrew Stanton & Lee Unkrich

Man skulle kanskje tro at det er vanskelig å engasjere seg spesielt sterkt for fisk. De lever unnselig der nede under havoverflaten og de regnes som et egnet kjæledyr for følelseskalde mennesker. Men denne nye Pixar-tegnefilmen er et innsiktsfylt, rørende og humoristisk dypdykk ned i den farefulle virkeligheten til et knippe fisk i den sørlige delen av Stillehavet. Aldri før har vi brydd oss så mye om skapninger med finner og gjeller.

Klovnefisken Nemo har vokst opp med en overbeskyttende alenepappa. Moren døde nemlig i en stygg sverdfiskulykke da Nemo fremdeles bare var rogn. Siden har den engstelige faren nektet sin sønn en fri og utforskende barndom, i frykt for at noe skal skje ham. I opposisjon til sin meget kontrollerende far, tar den unge sønnen store sjanser. En dag går det galt og han blir fanget av noen dykkere. Nå må faren prøve å lete opp sønnen. Hans eneste hjelp er den åndsfraværende Dory som lider av gullfiskhukommelse.

Regi

Andrew Stanton har jobbet hos Pixar siden begynnelsen av 90-tallet. Han startet som dataanimatør på de tidlige kortfilmene fra studioet, men har siden vært delaktig i manusene til alle Pixars langfilmer. Hans regidebut var SMÅKRYP (1998) som han regisserte sammen med Pixar -pioneren John Lasseter.

Lee Unkrich har bakgrunn som regissør og klipper i amerikansk fjernsyn. Han har klippet flere filmer for Pixar og vært co-regissør på Pixar filmene TOY STORY 2 (1999) og MONSTERBEDRIFTEN (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}