BIFF 2010

Oppfinnelsen av dr. Nakamats

2009 • 1t • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Opfindelsen av Dr. Nakamats
Regi
Kaspar Astrup Schröder
Dr. Nakamats: Mannen som hevder å ha funnet opp nesten alt du setter pris på

Dr. Nakamats er en kultfigur og berømt oppfinner fra Japan som med sine over 3400 patenter er verdensrekordholder i antall oppfinnelser (til sammenligning har Edison usle tusen). Den snart 80 år gamle mannen føler seg stadig ung og full av energi, og er hjernen bak nyvinninger som den aller første floppydiscen, hjernestimulerende te og en motor som er drevet av lysprotoner – for å nevne noen ytterst få. Dr. Nakamats nyter nærmest kongelig anseelse i Japan og har sin egen fanklubb. Men hvem er han egentlig, denne mystiske mesterhjernen fra Tokyo? Og hvor kommer dette ustoppelige drivet til å finne opp nye mer eller mindre nyttige ting fra? I tillegg er Dr. Nakamats overbevist om at han kommer til å leve til han er 144 år. Men på hvilken måte vil han nå dette målet?

OPPFINNELSEN AV DR. NAKAMATS følger denne herlige og snodige japanske berømtheten på hans livsforlengende oppdrag samtidig som han til stadighet kommer opp med ideer til nye oppfinnelser.

Regi

Danske Kaspar Astrup Schröder (f. 1979) er selvlært kunstner og designer. I 2004 grunnla han firmaet Kaspar, men av og til jobber han under navnet KSPR eller Kasparworks. Selv om han har base i København jobber han ofte i Asia. Han har stilt ut kunst og utgitt musikk i København, Amsterdam, Brüssel, New York og Tokyo. I 2007 regisserte han dokumentaren CITY SURFERS.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}