BIFF 2018

Our New President

2018 • 1t 17m • USA / Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Maxim Pozdorovkin
Produsent
Maxim Pozdorovkin, Charlotte Cook, Joe Bender
Fake news, you lose

Etter at Donald Trump vant det amerikanske presidentvalget i 2016, har det vært mye snakk om Russlands angivelige medvirkning til utfallet. I dokumentarfilmen OUR NEW PRESIDENT blir disse påstandene undersøkt ved hjelp av en samling helsprø arkivklipp fra russiske tv-kanalers dekning av det amerikanske valgsirkuset. De russiske medienes fremstilling av Trump som en sterk og nesten guddommelig lederskikkelse – og av Hillary Clinton som en sykelig morder – tar «fake news» til nye høyder.

Science fiction-forfatteren Philip K. Dick uttalte en gang at falske realiteter skaper falske mennesker, og OUR NEW PRESIDENT reaktualiserer hans ord og gir dem en ubehagelig resonans: De russiske myndighetenes kontroll over mediene resulterer i oppslag som minner om sovjetisk propaganda – og ser i stor grad ut til å ha ønsket effekt på landets innbyggere. Dette er en dokumentarfilm det er umulig å vite om man skal le eller gråte av, men som uansett vil sette i gang en rekke tanker rundt betydningen av kildekritikk og en fri, uavhengig presse.

Regi

Maxim Pozdorovkin (Russland/USA) Filmografi: THE NOTORIOUS MR. BOUT (2014), PUSSY RIOT: A PUNK PRAYER (2013), CAPITAL (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}