BIFF 2013

Our Nixon

2013 • 1t 24m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Our Nixon
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Penny Lane
Produsent
Brian L. Frye, Penny Lane
Skjult kamera

I OUR NIXON kommer vi svært tett inn på det mange regner for å være den amerikanske politikkens største skurk gjennom tidene. Denne prisvinnende dokumentaren består utelukkende av arkivfilm, og gir oss opplevelsen av å spionere på Nixons hemmelige liv. Alle opptakene er filmet av hans nærmeste medarbeidere H. R. Haldeman, John Ehrlichman og Dwight Chapin, som alle måtte gå som følge av Watergate-skandalen. For første gang vises disse enestående hjemmevideoene av Nixon fra hans tid i Det hvite hus.

Filmen skildrer en rekke berømtheter og viktige historiske begivenheter fra Nixon-enklavens insulære perspektiv: Vi får oppleve både Apollos månelanding, Nixons besøk i Kina og store fredsdemonstrasjoner, såvel som skikkelser som Nicolae Ceausescu og Barbara Walters. Det mest fascinerende er likevel personlige og hverdagslige innslag som Ehrlichmans fascinasjon for kolibrier. Vel vitende om hva som skjedde senere, er det i dag desto mer interessant å få innblikk i forbryterbandens glade dager.

Regi

OUR NIXON er PENNY LANEs første helaftens dokumentarfilm, men hun har laget prisvinnende dokumentarer i en årrekke. I tillegg til hennes arbeid som regissør og produsent, underviser hun i videokunstfag.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}