BIFF 2006

Our Own Priv@te Bin Laden

2006 • 1t 03m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Our Own Priv@te Bin Laden
Regi
Samira Goetschel
Oppsiktsvekkende dokumentar om forbindelsen mellom den kalde krigen og USAs "krig mot terror"

Med OUR OWN PRIV@TE BIN LADEN trekker den iranske filmskaper Samira Goetschel linjer fra den pågående kampen mot terror og bakover til en kritisk fase av den kalde krigen: Sovjetunionens invasjon av Afghanistan i 1980. Goetschel viser hvordan dagens krigsretorikk og skarpe frontlinjer mellom Vesten og Midtøsten i aller høyeste grad er et historisk produkt, og går langt i å hevde at USA nå høster fruktene av sin intervensjon i Afghanistan på 80-tallet.

Under den afghansk-sovjetiske krigen importerte CIA mengder av våpen inn i landet, treningsleire for frihetsforkjempere ble opprettet, og amerikanerne ga uforbeholden støtte til brutale fundamentalister. Lyssky finansforbindelser mellom den amerikanske regjeringen og BCCI – investeringsbanken som var involvert i en av tidenes største finansskandaler i 1991 – forverrer et allerede grelt bilde av den amerikanske tilstedeværelsen.

Goetschels hovedtese er at Osama Bin Laden i realiteten er et tomt, symbolsk verktøy som brukes på begge sider av konflikten for å skjerpe frontene.

Regi

Samira Goetschel er født og oppvokst i Iran, men flyktet fra landet da hennes far ble drept under den islamske revolusjonen i 1979. Hun har studert film ved University of New York, men bor og jobber nå i Canada. OUR OWN PRIV@TE BIN LADEN er hennes debutfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}